En  nat  i  Lennons  seng

Værelse 1742, den berømte John Lennon og Yoko Ono Suite

 

KUNDEN

Vores fotograf Morten Fog var i februar i Montreal Canada, hvor han på det fornemme hotel Queen Elizabeth, var hyret ind som hoffotograf af Folk Alliance Internationel. Her mødes musik-købmænd og festivalarrangører med musikere, solioster og grupper fra hele verden, og formålet er altid at få dem booket på alverdens scener. Begivenheden er verdens største af sin slags inden for genren. 200 tilmeldte musikalske grupperinger, der i fem dage spillede og sang overalt på hotellet, inklusiv på mange af hotellets 950 værelser. Der var store og små koncerter fra kl.16 til kl 03 om natten, i fem hele dage. Arrangørerne mødte Morten gennem hans arbejde for Tønderfestivalen, hvor han i flere år har lavet personlige backstages portrætter af deres musikere.

PROCESSEN

Morten ́s fotostudio var meget ikonisk. Værelse 1742, den såkaldte John Lennon og Yoko Ono Suite. Her skrev det berømte musiker par i 1969 antikrigssangen “Give Peace A Chance”, under deres fredsommelige demonstration mod Vietnamkrigen, med hele verdenspressens tilstedeværelse. Suiten er normalt lukket for offenligheden og koster 17.000 kr. I døgnet. Det var her alle billederne af musikere der havde booket en fotosession hos Morten, blev til. Den næstsidste nat kunne han ikke dy sig. Han var “nød” til at prøve at sove i den berømte seng. Han blev dog vækket af kongressens direktør Aengus Finnan, der kom for at hente sin computer, tidligt. Morten indrømmede med det sammen overfor ham: “I just had to try and sleep here” Hvor til Direktøren svarede “ off cause, you had to do it” med et stort smil.

RESULTATET

Kort fortalt så var opgaven at give de forskellige musikere, som havde booket en tid, nogle spændende billeder som de kunne bruge i presse sammenhæng fremadrettet, eller bare et ikonisk “Jeg sidder lige her i John og Yoko seng og chiller” Morten er den første fotograf der har fået lov til at fotografere i disse omgivelser, i 50 år. Siden John og Yoko var der. Knapt 50 kunstnere havde booket tid, og flere af dem var meget begejstrede efterfølgende. Der er bla. en sangerinde fra Nashville, der efterfølgende har bedt om et oplæg på en musikvideo, samt flere repræsentanter fra andre festivaler, som var til stede, kunne lide hvad de så….I al fald hænger der flere invitationer til eksotiske steder som Lapland, Texas og New Orleans.

Se hele portræt serien her

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!